Vad är SRHA?

Föreningen SRHA (Swedish Reining Horse Association) bildades 1998 med målet att verka för reiningen i Sverige samt att arrangera tävlingar inom sporten. I början var SRHA en skandinavisk dotterorganisation till det amerikanska NRHA (the National Reining Horse Association). Under årens lopp startades reiningföreningar i alla de nordiska länderna och SRHA är numera helt och hållet en svensk ideell förening.

Våra skandinaviska reiningvänner finner du numera på följande sidor:

Danmark: www.nrha.dk   Norge: www.nrha.no   Finland: www.nrha.fi

 

Här hittar du SRHA’s stadgar

Vem kan bli medlem i SRHA?

Alla som vill stötta vår idrott är hjärtligt välkomna att bli medlemmar, oavsett om du rider eller ej.

Som medlem får du fortlöpande information om reiningens utveckling, inbjudningar till våra sammankomster, hjälp att komma ut och tävla och förstås massor av tips på roliga reiningtävlingar att åka till som tävlande eller som besökande.

Vår årliga medlemsavgift är:

Ungdom (t.o.m 19 år)
200 kr/år

Vuxen
400 kr/år

Supportmedlem:
175 kr/år

Det är enkelt att bli medlem, bara att fylla i en medlemsansökan här nedan.

Medlemsansökan

Vem får vara med och tävla?

På de flesta reiningtävlingar i Sverige arrangeras det klasser från flera organisationer som SRHA, NRHA, AQHA och ibland FEI.

Om du vill ställa upp i en SRHA-klass måste du vara medlem i SRHA och din häst måste ha en tävlingslicens utfärdad antingen av SRHA eller av vår amerikanska moderorganisation NRHA.

Om det är en NRHA-klass måste du vara medlem i NRHA och hästen måste ha en tävlingslicens utfärdad av NRHA.

 

Hur anmäler jag min häst?

Genom att fylla i och skicka in dokumentet Ansökan Hästlicens får din häst en tävlingslicens i SRHA. Hästen får då vara med och tävla i alla SRHA-klasser i Sverige. Licensen kostar 500 kr och gäller under hela hästens liv. Om du redan har en licens i NRHA till din häst behöver du inte lösa någon licens i SRHA. Du får tävla din häst i SRHA-klasser med en NRHA licens.
Ansökan hästlicens

Om du vill tävla i NRHA-klasserna (De flesta klasser är av typen NRHA), behöver du gå in på NRHA:s hemsida för att anmäla din häst.
www.nrha.com