Vem får vara med och tävla?

Vi i SRHA arrangerar SRHA-tävlingar och NRHA-tävlingar och på våra större event brukar vi ha både SRHA och NRHA-klasser under ett och samma event.

Om du vill ställa upp i en SRHA-klass måste du vara medlem i SRHA och din häst måste ha en tävlingslicens utfärdad antingen av SRHA eller av vår amerikanska moderorganisation NRHA.

Om det är en NRHA-klass måste du vara medlem i NRHA och hästen måste ha en tävlingslicens utfärdad av NRHA.

 

Hur anmäler jag min häst?

Genom att fylla i och skicka in dokumentet Ansökan Hästlicens får din häst en tävlingslicens i SRHA. Hästen får då vara med och tävla i alla SRHA-klasser i Sverige. Licensen kostar 500 kr och gäller under hela hästens liv. Om du redan har en licens i NRHA till din häst behöver du inte lösa någon licens i SRHA. Du får tävla din häst i SRHA-klasser med en NRHA licens.
Ansökan hästlicens

Om du vill tävla i NRHA-klasserna (De flesta klasser är av typen NRHA), behöver du gå in på NRHA:s hemsida för att anmäla din häst.
www.nrha.com

 

Vilka klasser kan jag anmäla till?

När du tävlat några gånger och ska anmäla dig till tävling är det bra att veta att vissa klasser är begränsade för dig att tävla i beroende på intjänade pengar på ryttare och häst. För att lätt hålla reda på din nivå rekommenderar vi att du läser klassreglerna och tittar hur du ligger till i Eligibilitylistan innan anmälan till tävling.

Här kan du läsa mer om listan:

Denna lista nedan visar den totala summan av prispengar intjänat per häst i SRHA-klasser till och med 2020.
Prispengarna anges i svenska kronor.

Eligibility Häst

Denna lista nedan visar den totala summan av prispengar intjänat per ryttare i SRHA-klasser till och med 2020.
Prispengarna anges i svenska kronor.

Eligibility Ryttare