Rapport från medlems- och årsmöte i Linköping

2019 års Year End Award vinnare.

Den 25 januari samlades ett 40-tal engagerade reiningintresserade till SRHAs årsmöte som hölls på den stora och härliga anläggningen Smedstad Ridsportscenter.
Mötet började med Johan Svensson som höll ett mycket intressant anförande om vad som händer gällande Svenska Ridsportsförbundet (SvRF). Genom att reiningen nu är en gren inom FEI och därmed också SvRF så finns möjligheter att nå ut på ridskolor och klubbar. Flera och lättillgängliga tävlingar vilket kan få vår sport att växa på gräsrotsnivå. Du hittar spännande och tydlig information på SvRF.se, nya lätta mönster som kan ridas på vanliga ridunderlag.

Sedan startade vi igång SRHA’s medlems- och årsmöte och för dig som inte kunde vara på plats så finns PDF presentationen i sin helhet här på hemsidan (Klicka i menyn på Medlemsinformation sedan undermenyn SRHA dokument.)
På medlemsmötet presenterades vilka reiningtävlingar som planeras i Sverige och våra grannländer samt större event i Europa.
Vi diskuterade bl a träningstävlingar, ungdomssatsningar, förändringar och förbättringar av SRHA klasser bl a utveckling av Futurity och Derby, ridregler vid träning och tävling, profilkläder.
Vi fick också ett sammandrag från European Summit, där representanter för alla Europeiska NRHA föreningar träffas. Några beslut:
• EM 2021/2022 blir i Schweiz
• Futurity ska få mindre prispengar och Derby mer (40%/60%). Tidigare var det tvärtom.
• AA-tävlingar (mer än $100.000 added) i Europa får inte hållas tätare än att det hinner gå 21 dagar mellan tävlingarna.

Year End Award bucklorna delades ut till fyra värdiga vinnare:

Open – Anders Josefsson
Non Pro – Oskar Eriksson
Rookie – Victoria Calvert
Youth – Isabeau Keiser

Årets Special Achievement:
”Går till en person som under många år outtröttligt med ett osvikligt engagemang arbetat för att reiningen ska utvecklas och spridas i Sverige. En eldsjäl som tror på framtiden och inte viker sig för motgångar utan finner nya vägar att komma vidare.”
Tack Johan Svensson för det du är inom reiningen!

Sist på agendan var det formella årsmötet då bl a den nya styrelsen valdes. Ny ordförande för SRHA blir Jan Synnersten som medverkat i styrelsen i två år.
Birgitta Nolén avtackades sina 4-år som ordförande med en bukett och varm applåd. Birgitta har med ett otroligt engagemang och driv för reiningen i Sverige utfört sitt styrelseuppdrag med bravur!

Nya styrelsen i sin helhet finns i PDF presentationen på hemsidan och under Kontakt.