En härlig dag på Stall Skäggetorp

SRHA'a Träningstävling Stall Skäggetorp

SRHA’s Träningstävling den 10 augusti på Stall Skäggetorp i Taxinge lockade 21 ekipage.

Det blev en underbar blandning av hästar som aldrig varit i ett ridhus, ryttare som aldrig tävlat i reining, vana tävlingsryttare med hästar som aldrig tävlat och ryttare som både tävlat och hade vana tävlingshästar. Alltså öppet, välkomnande och passande för alla.

På förmiddagen tränades och bedömdes för första gången de nya enkla mönster som Svenska Ridsportsförbundets Reining-kommitte tagit fram. Dessa mönster är i olika svårighetsgrader och är tänkta att vara en inkörsport till Reining på högre nivå. Genomförandet bedöms enligt utgångspunkten: Avslappnat, jämn fart och utan motstånd. På eftermiddagen tränades på NRHA mönster 5 och 8. Alla ritter fick en score (bedömning) samt genomgång och förklaring av scorecard (domarkort) Johan Svensson (landslagsledare, reiningtränare och grunddomarutbildad, steg 1 NRHA) informerade både före och efter ritterna

Du hittar fler bilder från tävlingen på Facebook i fotoalbum ’SRHA Träningstävling Skäggetorp’.

SRHA vill ge ett stort tack till Sara, Jörgen och Felix Larsson som stod för denna fina anläggning med perfekt ridunderlag för vår sport. Johan Svensson som outtröttligt berättade om och bedömde allas ritter samt svarade på frågor. Christel Fischer som skrev domarkort, Björn Deborg i speakertornet samt alla som hjälpte till med servering. Samt inte minst alla ryttare och besökare som kom och skapade en härlig och trivsam stämning. Det är vår förhoppning att kunna göra detta flera gånger och även på andra platser i Sverige.

Välkomna till SRHA