Vinnare av stipendium

Tack för det fina intresset för att söka ’Lars & Helena Bergman-Karbeus Stipendium för reiningungdomar 2019’. Härliga och personliga berättelser om drömmar och planer för framtiden.

Det har varit mycket svårt att välja vem stipendiet ska delas ut till.  Alla brev har berört oss vi skulle vilja att alla fick ta del av priset. Efter samtal och mycket fundering  har vi  valt att ge det till Nova Nilsson, som får SEK 5 000 för att delta i en Clinic. Nova Nilsson, är nyss fyllda 12 år och bor på Gotland.

Juryns motivering:
Juryn valde Nova för att hon redan som elvaåring, på lånad häst och med stor nervositet, tog steget och tävlade på September Rundown 2018. Att tävla och träna på fastlandet då man bor på Gotland är förenat med stora kostnader och detta stipendium ger Nova möjlighet att delta i en clinic och ta med sig egen häst.

SRHA och Familjen Bergman hoppas att bidraget ska ge Nova möjlighet att fortsätta sin utveckling inom reining och vi ser fram emot att få berättelser och bilder från den Clinic hon nu kommer att kunna genomföra.

SRHA önskar Nova lycka till och hoppas också att detta ska inspirera flera ungdomar att ta steget och satsa på reiningsporten.