Nytt inför 2018 SRHA tävlingar

Alla ryttare som är medlem i SRHA, NRHA.dk, NRHA.fi eller NRHA.no kan från och med 2018 tävla i SRHA klasser på Spring Break med sin egen affiliates medlemskap.

Resultatet räknas i LTE inom Sverige och läggs inte ihop med övriga länders resultat.

Självklart är det möjligt att vara medlem i SRHA för att delta i YEA. Alla är välkomna.

Det har funnits en överenskommelse, skriftlig mellan Sverige och Danmark och muntlig mellan Sverige och Norge som tillkommit för att underlätta och skapa gemenskap mellan länderna under tiden som varje land kunde bygga upp sin egen organisation för tävlingar och YEA.  Detta har fungerat bra under många år men eftersom alla Nordiska länder (utom Island) numera har väl fungerande Affilates med egna shower och utdelning av YEA så skulle SRHA vilja ta fram en ny och mera spännande idé.

Som en utveckling av reiningen i Norden och även viljan att tävla över gränserna bjuder därför SRHA in alla Nordiska Affilialtes till en dialog om en Nordic Cup.

Grundidé: Vid alla shower i respektive nordiskt land finns en klass som ingår i Nordic Cup, Open, NonPro, Rookie och Youth. Resultaten räknas samman och vid årets slut presenteras cupvinnarna. Sponsorer bör kunna se det som en god möjlighet att få synas i alla länder under säsongen och det blir spännande att under året följa resultaten.

Det kräver bara medlemskap i ditt eget lands Affiliate för att delta. Naturligtvis måste vi jobba på detaljer, detta är en idé att börja arbeta för. Detta skulle ersätta den sammanräkning man haft av YEA resultaten.  Låt oss tala om idén och diskutera möjligheterna. SRHA har hittills fått god respons av Nrha No och hoppas att även övriga Affiliates är intresserade.